Powiadomienia podczas spotkania
Powiadomienia podczas spotkania
Znaczenie powiadomień, które mogą pojawić się podczas połączenia, oraz informacje, co z nimi zrobić.
„To spotkanie jest otwarte w innej karcie”
Ponownie dołączyłeś do tego samego spotkania w innej karcie lub oknie tej samej przeglądarki, dlatego to okno zostało rozłączone — spotkanie działa w jednej karcie naraz na danym urządzeniu. Kliknij Powrót tutaj, aby kontynuować w tej karcie (co rozłączy drugą z nich), lub po prostu przejdź do nowszej karty.
Dołączanie z drugiego urządzenia to inna sytuacja i działa normalnie — pojawiasz się jako osobny uczestnik.
„Transkrypcja niedostępna”
Komunikat wyświetlany raz zaraz po dołączeniu, gdy usługa transkrypcji nie mogła połączyć się z tym połączeniem. Samo spotkanie nie jest tym dotknięte — dźwięk, wideo, tłumaczenie na żywo, napisy, czat i udostępnianie ekranu nadal działają — ale zapisana transkrypcja i podsumowanie AI nie zostaną wygenerowane dla tego połączenia.
„Osiągnięto limit tłumaczenia”
Minuty tłumaczenia są pobierane z planu gospodarza, a stan ten jest taki sam dla wszystkich uczestników w spotkaniu. Gdy wyczerpie się miesięczny limit gospodarza:
- w pasku sterowania pojawia się odznaka „Osiągnięto limit tłumaczenia”; jej dymek objaśnia, że tłumaczenie jest wstrzymane do czasu zresetowania limitu lub ulepszenia planu
- przełącznik tłumaczenia i wybór języka w menu Więcej są wyłączone
- trwająca sesja tłumaczenia w tym spotkaniu jest kontynuowana; zablokowane jest tylko włączanie tłumaczenia, zmiana języka oraz tłumaczenie w nowych spotkaniach
Powiadomienie zawiera — jeśli jest to znane — informację o tym, kiedy udostępniony zostanie kolejny darmowy przydział. Zobacz Rozliczenia i plany, aby sprawdzić limity dla poszczególnych planów.
„Spotkanie wkrótce się zakończy” / osiągnięto limit czasu
W planie Basic spotkania są ograniczone do 1 godziny. Ostrzeżenie pojawia się na 5 minut przed osiągnięciem limitu; po przekroczeniu limitu spotkanie kończy się automatycznie dla wszystkich uczestników. Gospodarz widzi następnie odliczanie 60 sekund, zanim będzie mógł ponownie dołączyć do tego samego linku — lub może ulepszyć plan, aby całkowicie usunąć limit. Pozostali uczestnicy mogą dołączyć ponownie, gdy tylko gospodarz zrestartuje spotkanie.